20 dongewone plekken waar je wespennesten kunt vinden

Wist je dat wespennesten zich op de meest onverwachte plekken kunnen bevinden? Als je op zoek bent naar deze geheime schuilplaatsen, moet je je speurneus opzetten en goed om je heen kijken. Wespennesten zijn namelijk niet alleen te vinden in de hoeken van je tuin of onder de dakrand van je huis. Nee, deze gele en zwart gestreepte insecten kunnen hun nesten bouwen in verlaten muizengangen, in de holle stammen van bomen of zelfs in oude vogelhuisjes die al jaren onaangeroerd zijn. Wees dus altijd alert wanneer je op ontdekkingstocht gaat, want een wespennest kan overal op de loer liggen.

1. Onder je dakpannen

Heb je wel eens gemerkt dat er veel wespen rond je dak vliegen? Dit kan betekenen dat er een wespennest onder je dakpannen zit. Wespen kiezen graag beschutte en warme plekken zoals de ruimte onder je dak om hun nest te bouwen.

2. In de schuur of tuinhuis

Als je regelmatig wespen ziet in je schuur of tuinhuis, kan het zijn dat ze daar hun nest hebben gebouwd. Deze plekken zijn ideaal voor wespen vanwege de beschutting en toegang tot de buitenwereld.

3. Binnen zolderisolatie

Isolatie op zolders biedt soms de perfecte plek voor wespen om een nest te maken. De warmte en afgelegenheid van de zolder maken het aantrekkelijk voor deze insecten om zich daar te vestigen.

4. Verborgen in oude bomen

Oude bomen kunnen een verborgen schuilplaats zijn voor wespennesten. De holtes en scheuren in de bomen bieden een veilige omgeving voor wespen om hun nest te bouwen zonder gestoord te worden.

5. In de spouwmuur van je huis

De spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis, kan een favoriete locatie zijn voor wespen. Ze kunnen via kleine openingen toegang krijgen tot de spouwmuur en daar veilig hun nest bouwen.

6. Onder de grond in verlaten molshopen

Wespen zijn meesterlijke bouwers en kunnen hun nesten op de meest verrassende plekken maken, waaronder in verlaten molshopen onder de grond. Deze onopvallende locatie biedt bescherming tegen weer en wind, waardoor wespen rustig kunnen gedijen.

7. In vergeten containers en emmers

Vergeet niet om regelmatig de containers en emmers in je tuin te controleren, want wespen maken graag gebruik van deze vergeten plekjes om hun nesten te bouwen. De beschutting en de beperkte toegang tot deze plekken maken ze ideaal voor wespen om zich te nestelen.

8. Achter gevelbekleding of voegwerk

Ook achter gevelbekleding en voegwerk kunnen wespen hun nesten bouwen. Deze verborgen locaties bieden bescherming tegen roofdieren en slecht weer, waardoor de wespenkolonie ongestoord kan groeien en uitbreiden.

9. Tussen de struiken in dichte heggen

Let op wanneer je door dichte heggen loopt, want wespen kiezen er vaak voor om hun nesten tussen de struiken te bouwen. De beschutting en het natuurlijke materiaal van de struiken bieden ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een wespennest.

10. In de roosters van ventilatiesystemen

Check regelmatig de roosters van je ventilatiesysteem, want ook hier kunnen wespen hun nesten bouwen. De warmte en bescherming van het ventilatiesysteem zorgen ervoor dat wespen hier graag hun kolonie vestigen, wat voor overlast kan zorgen.

11. Onder kinderspeeltoestellen in de tuin

Wist je dat wespennesten zich soms verschuilen onder kinderspeeltoestellen in de tuin? Door de beschutting en het gebrek aan verstoring kunnen wespen hier rustig een nest bouwen.

12. Binnen spouwen van buitenlampen

De spouwen van buitenlampen vormen ook een aantrekkelijke plek voor wespen om een nest te maken. De warmte die van de lamp afkomt, in combinatie met de beschutting, creëert een ideale omgeving voor deze insecten.

13. In tuinmeubilair met holle constructies

Let op bij tuinmeubilair met holle constructies, zoals gevlochten stoelen of tafels. Deze holtes bieden wespen de perfecte plek om een nest te bouwen zonder snel opgemerkt te worden.

14. Achter rolluikkasten buiten het raam

Heb je rolluiken buiten het raam? Controleer dan regelmatig of er geen wespennesten achter de kasten verscholen zitten. Rolluikkasten bieden een beschutte ruimte die wespen aantrekkelijk vinden.

15. In de buurt van dakgoot en regenpijp

De buurt van de dakgoot en regenpijp zijn favoriete plekken voor wespen om een nest te maken. De hoogte en beschutting die deze plekken bieden, zorgen ervoor dat wespen hier ongestoord kunnen bouwen aan hun kolonie.

16. Verscholen in een hoopje haardhout

Wespen kunnen ervoor kiezen om hun nest te bouwen in een onopvallend hoopje haardhout dat in je tuin ligt. Dit is voor hen een veilige en beschutte plek waar ze rustig kunnen gedijen.

17. In verwaarloosde vogelhuisjes

Verwaarloosde vogelhuisjes kunnen een aantrekkelijke locatie zijn voor wespen om een nest te maken. De beschutting en hoogte bieden hen een gevoel van veiligheid en privacy voor hun kolonie.

18. Tussen stapels dakleer of zeildoek

Wespen nestelen zich soms graag tussen stapels dakleer of zeildoek die ongebruikt in je tuin liggen. Deze materialen bieden een isolerende en beschutte omgeving waar ze rustig kunnen leven.

19. In oude autobanden of ander afval

Oude autobanden of ander afval dat in je tuin rondslingert, kunnen ook dienen als perfecte locaties voor wespen om een nest te bouwen. De holle ruimtes in deze voorwerpen bieden een ideale plek voor hun broedplaats.

20. Onder stoeptegels of plavuizen

Wespen zijn meesters in het vinden van kleine openingen onder stoeptegels of plavuizen waar ze ongestoord hun nest kunnen bouwen. Deze plekken bieden beschutting en stabiliteit voor de ontwikkeling van hun kolonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *