Dit zijn de planten die muggen natuurlijk afweren

Wist je dat er planten zijn die niet alleen een mooie toevoeging zijn aan je tuin, maar ook helpen om muggen op afstand te houden? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Door slim gebruik te maken van de natuurlijke afweerkracht van bepaalde planten, kun je genieten van een muggenvrije zomeravond zonder dat je allerlei chemische middeltjes hoeft te gebruiken. Wil jij ook graag ontspannen in je tuin zonder gestoord te worden door die vervelende muggen? Lees dan snel verder en ontdek welke planten jouw redders in nood kunnen zijn.

1. Citronellagrassen in je tuin

Citronellagrassen zijn een geweldige toevoeging aan je tuin als je muggen op afstand wilt houden. Deze grassoort bevat een olie genaamd citronella, die bekend staat om zijn insectenwerende eigenschappen. Plant een paar citronellagrassen in je tuin en je zult merken dat muggen minder geneigd zijn om hier rond te hangen. Bovendien heeft de citronella-olie een verfrissende geur, wat je tuin een aangename geur geeft.

2. Lavendel voor ontspanning en muggenwering

Lavendel is niet alleen geweldig om een ontspannen sfeer te creëren, maar het werkt ook als een natuurlijke mugafweermiddel. Muggen hebben een hekel aan de sterke geur van lavendel en zullen daarom uit de buurt blijven. Plant een paar lavendelplanten in je tuin of plaats een bosje lavendel in de buurt van je buitenzitplaats en je zult merken dat de muggen op afstand blijven.

3. Muntsoorten tegen muggenoverlast

Muntsoorten, zoals pepermunt en citroenmunt, zijn niet alleen heerlijk om te gebruiken in je favoriete drankjes, maar ze kunnen ook helpen om muggen op afstand te houden. Muggen hebben een hekel aan de sterke geur van munt en zullen daarom minder geneigd zijn om in de buurt te komen. Plant een paar muntplanten in je tuin of maak een mojitodrankje met verse muntblaadjes om de muggen op afstand te houden.

4. Catnip, meer dan een kattenkruid

Ja, catnip staat bekend om zijn aantrekkingskracht op katten, maar het kan ook muggen op afstand houden. Catnip bevat een stof genaamd nepetalacton, waar muggen een hekel aan hebben. Plant een paar catnipplanten in je tuin en je zult merken dat muggen minder geneigd zijn om in jouw buurt te komen. Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle katten positief reageren op catnip, dus houd hier rekening mee als je huisdieren hebt.

5. Rozemarijn, culinair en muggenwerend

Rozemarijn is niet alleen een heerlijk kruid om te gebruiken in je favoriete culinaire gerechten, maar het kan ook helpen om muggen op afstand te houden. Muggen hebben een hekel aan de sterke geur van rozemarijn en zullen daarom minder geneigd zijn om in de buurt te komen. Plant een paar rozemarijnstruiken in je tuin en je zult merken dat muggen je niet meer lastig vallen tijdens het buitenshuis koken of dineren.

6. Knoflookplanten, natuurlijke muggenschilden

Knoflook staat bekend om zijn sterke geur en is daardoor een natuurlijk afweermiddel tegen muggen. Het planten van knoflook in je tuin kan helpen om muggen op afstand te houden. De sterke geur van knoflook is namelijk niet aantrekkelijk voor deze insecten. Bovendien heeft knoflook ook andere gezondheidsvoordelen, zoals het versterken van het immuunsysteem.

7. Chrysanten als insectenafweermiddel

Chrysanten zijn niet alleen mooie bloemen, ze kunnen ook helpen om insecten op afstand te houden. Chrysanten bevatten natuurlijke insectenwerende stoffen en worden daarom vaak gebruikt in de tuin om muggen en andere vervelende insecten te bestrijden. Door chrysanten in je tuin te planten, creëer je een natuurlijk afweersysteem tegen muggen.

8. Eucalyptus, dubbel nuttig

Eucalyptus staat bekend om zijn medicinale eigenschappen, maar het heeft ook de kracht om muggen op afstand te houden. De geur van eucalyptus is namelijk niet aantrekkelijk voor muggen. Door een eucalyptusplant in je tuin te zetten of wat eucalyptusolie te verspreiden, kun je genieten van de voordelen van deze plant en tegelijkertijd muggen op een natuurlijke manier afweren.

9. Kamille, rustgevend en afstotend

Kamille staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen, maar het kan ook helpen om muggen op afstand te houden. De geur van kamille is namelijk niet aantrekkelijk voor muggen. Het plaatsen van kamilleplanten in de buurt van je zithoek of het gebruiken van kamilleolie kan helpen om muggen op een natuurlijke manier af te weren, terwijl je geniet van het rustgevende effect van kamille.

10. Basilicum tegen muggen en voor de keuken

Basilicum is niet alleen een populaire keukenkruid, maar kan ook helpen om muggen op afstand te houden. De geur van basilicum is namelijk niet aantrekkelijk voor muggen. Door basilicumplanten in je tuin te zetten of basilicumolie te gebruiken, kun je genieten van de heerlijke smaak van basilicum in je gerechten en tegelijkertijd muggen op een natuurlijke manier afweren.

11. Goudsbloemen als kleurrijk afweersysteem

Goudsbloemen zijn niet alleen prachtige bloemen, maar ze kunnen ook helpen om muggen op afstand te houden. Door de sterke geur van de goudsbloem worden muggen vaak afgeschrikt. Het is daarom een mooie toevoeging aan je tuin of balkon als je last hebt van muggen. Bovendien zijn goudsbloemen ook nog eens een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan je buitenruimte.

12. Citroengeranium voor een mugvrije omgeving

Een andere plant die muggen op afstand kan houden is de citroengeranium. Deze plant heeft een heerlijke citroengeur waar muggen niet zo van houden. De geur van de citroengeranium kan helpen om muggen weg te jagen en zo een mugvrije omgeving te creëren. Zet bijvoorbeeld een pot met citroengeraniums op je terras of in de tuin voor een natuurlijke muggenwerende werking.

13. Tomatenplanten als natuurlijk insecticide

Tomatenplanten zijn niet alleen lekker en gezond, maar kunnen ook helpen om muggen op afstand te houden. Tomatenplanten bevatten namelijk een stofje genaamd tomatine, wat een natuurlijk insecticide is. Door tomatenplanten in je tuin of op je balkon te plaatsen, creëer je dus niet alleen een groene omgeving, maar ook een natuurlijk afweersysteem tegen muggen.

14. Bieslook, muggenvrij kruidentuintje

Bieslook is niet alleen een smaakmaker in de keuken, maar kan ook helpen om muggen op afstand te houden. De sterke geur van bieslook kan muggen afschrikken en zo zorgen voor een muggenvrij kruidentuintje. Plant een paar bieslookplanten in je tuin of in potten op je balkon en geniet niet alleen van de smaak, maar ook van een mugvrije omgeving.

15. Venus vliegenvanger, levende muggenval

De Venus vliegenvanger is een bijzondere plant die niet alleen muggen aantrekt, maar ze ook vangt en verteert. Het is een levende muggenval die je kunt neerzetten in je tuin of op je balkon. De Venus vliegenvanger lokt muggen met zijn kleurrijke en geurende bladeren en vangt ze vervolgens met zijn vliegenvangende tentakels. Een interessante en effectieve manier om van muggen af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *